Alfons is een gepassioneerd architect met een enorme inzet. Hij bewaakt in de samenwerking met anderen dat alle activiteiten en beslissingen bijdragen aan het teamresultaat. Hij stimuleert hen tot ingrijpen en neemt zelf actie als het bereiken van het resultaat in gevaar komt.

Alfons Hams geldt binnen het bureau als een echte utiliteitsbouwspecialist, die tal van brede scholen, onderwijsgebouwen voor voortgezet onderwijs en multifunctionele accomodaties op zijn naam heeft staan. Bovendien houdt Alfons zich veelvuldig bezig met stedenbouwkundige vraagstukken.
De natuur en de cultuur zijn voor Alfons Hams belangrijke inspiratiebronnen. De vrije en onorthodoxe vormen die hij bedenkt, appelleren aan mensen, vertegenwoordigen positiviteit en identiteit en werken inspirerend voor de samenleving.

Na zijn studie aan de TU Eindhoven is Alfons Hams in 1987 gaan werken bij het bureau van zijn afstudeerhoogleraar Prof. Wout Eijkelenboom. Hij heeft daar voor een lange periode samengewerkt met Jeanne Dekkers aan een groot aantal utiliteitsbouwprojecten waaronder vele onderwijsprojecten voor universiteiten en hogescholen.

Naam
Alfons Hams
Geboortejaar
1958
Nationaliteit
Nederlands
Opleiding
Architectuur en Urbanistiek –
Technische Universiteit Eindhoven 1987

PUBLICATIES VAN ALFONS