Nieuwe opdracht: VSO De Hoge Brug

Een school met een geborgen setting voor leerlingen, ouders en docenten

Met veel trots kunnen we mededelen dat we de prijsvraag voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) De Hoge Brug in Rotterdam, Hillegersberg hebben gewonnen. In opdracht van stichting BOOR wordt de bestaande monumentale school aan de Hillegondastraat gerenoveerd. Een uitdagende opgave voor een school waarin ‘leren door doen’ centraal staat.

Waar ieder kind recht heeft op goed onderwijs zijn we van mening dat deze groep dat wellicht nog net even wat meer verdient. De extra aandacht die noodzakelijk is om deze kinderen voor te bereiden op een actieve rol in de samenleving vraagt om een gebouw dat dit mogelijk maakt. Door goed te luisteren naar de leerkrachten en leerlingen ontwerpen we samen de ideale school.

Rechtstreex, een winkel voor gezonde lokale producten, heeft een belangrijke plek in de school. De kinderen leren hier in een geborgen setting de praktische vaardigheden die ze later nodig hebben in de maatschappij. De winkel krijgt in het nieuwe ontwerp een centrale plek in de school en zal, tegenover de nieuwe receptie, onderdeel zijn van de vernieuwde entree.

Naast de ruimtelijke ingrepen wordt ook het binnenklimaat verbeterd. Door een set van duurzaamheidsmaatregelen, zoals isolatieglas en een uitgekiend installatieontwerp is VSO De Hoge Brug weer klaar voor de toekomst.

Image1_1920x1280
Image3_1920x1280