WOM Den Haag opgeleverd

Oplevering van 3 compacte en kwalitatief hoogwaardige bouwblokken in Den Haag

Na he winnen van de tender van de WOM in Den Haag in 2017 is vier jaar later het plan van 141 appartementen opgeleverd. Dankzij een slim concept met compacte plattegronden hebben we samen met De Vries en Verburg kwalitatief hoogwaardige en betaalbare woningblokken weten te realiseren. Het ontwerp, waarbij steeds vier appartementen om een centraal stijgpunt worden gevouwen, heeft als voordeel dat er voldoende budget was voor portiekontsluitingen en een open gevelontwerp op deze stedelijke locatie in de wijk Escamp.

Op stedenbouwkundig niveau is het gebouw opgezet uit drie bouwblokken met gevels tot zeven verdiepingen hoog langs de Dedemsvaartweg. De in hoogte oplopende dwarsvleugels zoeken aansluiting met de naastgelegen bebouwing. Door een compacte opzet wordt ruimte voor doorzicht en contact gecreëerd. Dit draagt samen met de alzijdige oriëntatie van de appartementen bij aan de sociale controle in de buurt.

Met dit plan is een prototype doorontwikkelt dat een antwoord geeft op de herstructurering en verdichting van wijken om sociale cohesie te stimuleren. Al met al heeft dit geresulteerd in 90 sociale huurwoningen en 51 koopwoningen. Hiermee is het project een woningbouwplan dat Spring al jaren aan het hart ligt, goede architectuur die voor iedereen toegankelijk is.

website 01
website 02
website 03
website 04
website 05
website 06