Opdracht ontwerpwerkzaamheden renovatie Olympia College Rotterdam

Na aanbesteding heeft de combinatie SPRING & WDJArchitecten van Stichting BOOR de opdracht gekregen om het ontwerp te maken voor de renovatie van het Olympia College aan de Olympiaweg in Rotterdam. Na de renovatie is het Olympia College weer een frisse, eigentijdse, school.
De voormalige Nicolaas Witsenschool is een gemeentelijk monument met een bijzonder gevel- en bouwsysteem dat afkomstig is uit de scheepvaart. Dit gemeentelijk monument vraagt om een zorgvuldige aanpak en daarom zijn wij in dit project de samenwerking aangegaan met WDJArchitecten, een autoriteit op het gebied van renovatie en herbestemming van jonge monumenten. Met onze specialistische kennis en ervaring op het gebied van scholenbouw vormen we samen een TOP-team om voor deze complexe opgave een passende oplossing te ontwikkelen, die binnen de gestelde financiële kaders en planning past.
Uitgangspunt is dat de historische gevel behouden blijft. Op een aantal plekken worden eigentijdse ingrepen gedaan, waarmee de school weer een toekomstgerichte uitstraling krijgt. Wij willen de school een uitgesproken identiteit geven, die voor de buitenwereld duidelijk herkenbaar is en waar leerlingen en docenten trots op kunnen zijn!