Spring Volgerlanden

VOLGERLANDEN

JAMEK BV

Het ontwerp van tien vrijstaande woningen in uitbreidingsplan De Volgerlanden kenmerkt zich door een samenhangende architectuur, terwijl ieder huis toch diverse indelingsmogelijkheden kent en een individuele verschijningsvorm heeft. Het profiel van het beroemde Perenlaantje met zijn typische begroeiing was inspiratiebron voor een markante architectuur met flauw gebogen kappen. Een losse verkaveling ondersteunt de gevraagde bebouwingskarakteristiek.

Plaats
Hendrik Ido Ambacht
Jaar
2004 – 2006
Opdrachtgever
Jamek BV
Oppervlakte
2.200 m2

Bouwsom
€ 2,3 miljoen
Programma

10 vrijstaande woningen
Ontwerpteam
Hans de Moor
Inez Hegeman

RESULTAAT

CONCEPT

Acht royale woningen met twee verdiepingen en een langskap worden ontsloten aan weerszijden van het verlengde Perenlaantje. Type A kent een vijf-tal varianten in de vorm van uitbreidingen van woonkamer, keuken en/of bijkeuken, welke als opties in de verkoop meegenomen worden. De drie grootste woningen presenteren zich door een ontmoeting van de kenmerkende langskap met een dwarskap.

De materialisatie van de villa’s kenmerkt zich door een geel-paars genuanceerde  gevelsteen, die subtiel wordt gecombineerd met verticaal aangebrachte lichtgekleurde eternite sidings. Het is een eigentijds en onderhoudsvrij gevelmateriaal, dat toch een rustieke uitstraling heeft. De gebogen kapvorm is strak gedekt met bruingrijze keramische dakpannen, de dakkapellen zijn bekleed met zink, de kozijnen zijn van hardhout vervaardigd.

Door de integrale ontwerpwijze zijn architectuur, erfafscheidingen, verhardingen, straatmeubilair en verlichting op elkaar afgestemd. Op deze wijze hangen architectuur en woonomgeving onlosmakelijk met elkaar samen in aansluiting op het landschap.