Spring De Hollandse Gommage

DE HOLLANDSE GOMMAGE

HEJA PROJECTONTWIKKELING

Kenmerk voor de appartementen is de grote differentiatie en de ruimtelijkheid door de vrije plafondhoogten van 3.90 m. Onder de appartementen bevindt zich een gezamenlijke parkeergarage. De stadswoningen zijn een voorbeeld voor consumentgericht bouwen in stedelijke setting. Door de grote keuzevrijheid in plattegronden en gevels kan de woning wel op 250 verschillende wijzen ingevuld worden, wat in de verkoop een groot succes bleek te zijn. Het plan is verfijnd gedetailleerd en gematerialiseerd.

Plaats
Breda
Jaar
2000 – 2004
Opdrachtgever
HeJa Projectontwikkeling
Oppervlakte
10.050 m2

Bouwsom
€ 11,5 miljoen
Programma
36 appartementen, 19 stadswoningen
Ontwerpteam
Rinus Roovers
Ed Tromp

RESULTAAT

CONCEPT

Appartementen
De toegang tot de binnenstad van Breda wordt begeleid door een stedelijke wand van onalledaagse allure. Ritmisch verdeeld door expressieve erkerpartijen zet de flauw gebogen gevel zich af met een eigentijds statement tegen de trend van historiserende bouwstijlen.

Het bouwblok voorziet 36 luxe koopappartementen met een differentiatie in grootte en karakteristiek in vijf typen. De woningen variëren van 85 m2 tot 170 m2. Alle appartementen hebben royale balkons of terrassen en zijn bereikbaar met een lift, die toegang geeft tot twee woningen per laag. Onder het appartementengebouw is een halfverdiepte parkeergarage met de bergingen en twee parkeerplaatsen per appartement. Het dak is uitgevoerd als een gemeenschappelijke tuin.

Stadswoningen
Aan de Balfortstraat in het plan De Hollandse Gommage zijn negentien grote stadswoningen ontworpen, met vier bouwlagen, een inhoud van 750 m3 en een royale privé-tuin met berging. Het concept biedt mogelijkheden tot een grote diversiteit aan leefstijlen binnen één casco. Met name de eerste verdieping, die door vides gekoppeld is aan de begane grond, kent veel gebruiksmogelijkheden door de ruimtes al naar gelang de wensen als woonkamer, keuken, slaapkamers of badkamer in te richten. Huizen voor grote gezinnen, kleine huishoudens, thuiswerkenden, met veel of weinig kamers, meerdere badkamers, toiletten en keuken, en naar wens vides en dakterrassen, zijn allemaal binnen het concept te realiseren.