KANTOOR UBA

UBA BOUW

Ook een kleine ingreep kan onvermoede dimensies hebben. Deze nieuwe entree, die de verbinding vormt tussen twee gebouwen geeft gestalte aan de bedrijfscultuur van ontwikkelende bouwer UBA.

Plaats
Uithoorn
Jaar
2006/2018
Opdrachtgever
UBA Bouw
Oppervlakte
140 m2

Ontwerpteam
Hans de Moor
Kathalijne Teuben

RESULTAAT

CONCEPT

Spring architecten werkt al decennia voor de ontwikkelende bouwer UBA uit Uithoorn aan succesvolle woningbouwprojecten in de wijde omgeving. De kwaliteit van de relatie is van dien aard, dat het voor de hand ligt dat Spring UBA ook adviseert bij interne verbouwingen. De groei van het bedrijf maakte het noodzakelijk om twee kantoorgebouwen fysiek met elkaar te verbinden. Daarom werd een eerdere studie van Spring opnieuw tegen het licht gehouden en in 2016 enthousiast en compromisloos uitgevoerd.

Het concept van de ingreep beoogt om grenzen letterlijk en figuurlijk te overbruggen via een transparante entreepartij boven een spiegelende vijver. Dit komt tot uitdrukking in een ‘aanvliegroute’, die haaks op de kantoorindeling via een soort loopplank, trappen en beschut met luifels de hardglazen puien doorklieft. De ontvangstbalie is op deze wijze voor de bezoeker nauwelijks te missen. In detaillering en materialisering is er alles aan gedaan om een versmelting van textuur, materiaal en kleur zo interessant mogelijk te maken.

Voorbereiding op de toekomst wordt bepaald door visie. Dit betekende voor ons als ontwerpers dat een zoektocht naar gelaagdheid en lichtvoetigheid toch onvermoede dimensies aan een kleine ingreep kan geven. De verbinding tussen twee gebouwen wordt subtiel ingezet als afspiegeling van de open en uitnodigende bedrijfscultuur van UBA. Spring tekent er voor!