Mullerpier

PARTICULIER

Kavel 7 is onderdeel van het project create@mullerpier, een ambitieus CPO project onder de Euromast op één van de mooiste plekken van de stad. Het project wordt gerealiseerd op het hoekkavel van het bouwblok aan de Sint-Jobskade.
Een woning met een fantastisch uitzicht over de Nieuwe Maas met haar indrukwekkende scheepvaart en de Hollandse wolkenluchten.

Plaats
Rotterdam
Jaar
2017 – 2019
Opdrachtgever
particulier (CPO)
Oppervlakte
420 m²

Ontwerpteam
Tjerk van de Wetering 
Martijn Meenink

RESULTAAT

CONCEPT

Het CPO project aan de Mullerpier kent een ogenschijnlijk eenvoudige schakeling van 20 woningen, waarbij het hoekkavel wordt gekenmerkt door de 21 meter lange zijgevel. Deze brede zijgevel moest ingepast worden in de schaal van de 5 meter brede gevels van de buurpanden. Door een gelaagdheid van horizontale en verticale lijnen in de gevelopening en het metselwerk zijn we erin geslaagd om kavel 7 goed aan te laten sluiten op de naastgelegen panden.

De kleur en het type baksteen waren voorgeschreven in de stedenbouwkundige randvoorwaarden. Op deze manier is er een stevig bouwblok ontstaan waarin je, naarmate je dichterbij komt, nuances en verfijning ziet.

CPO
Niet alleen de locatie, maar ook de planning tijdens de bouw en de ontwerpwerkzaamheden was complex. Doordat iedere kavel een eigen planning had, maar de plannen wel op elkaar afgestemd moesten worden, was het niet altijd eenvoudig om op hetzelfde moment besluiten te nemen over de aansluitdetails met de buren / naastgelegen panden.

Interieur
Belangrijk onderdeel van het Programma van Eisen was een groot openhoeks panoramavenster met uitzicht op het water. Iedere keer als je de woning binnenstapt, ervaar je deze wauw-factor.
De open plattegrondenstructuur is helder gezonneerd, waarbij de keuken een centrale rol speelt in het verbinden van de verschillende ruimtes.