Spring Guido Gezellelaan

Startsein voor Guido Gezellelaan Bergen op Zoom

Het startsein is gegeven voor de bouw van de twee nieuwe karakteristieke appartementencomplexen aan de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom. Stadlander en BAM Wonen ontwikkelen 83 duurzame levensloopbestendige woningen in de complexen.

De 83 duurzame levensloopbestendige woningen worden gebouwd op de braakliggende locatie van drie voormalige flats aan rand van een parkachtige en natuurlijke omgeving. Bijzonder aan dit project is dat er 36 Nul-op-de-Meter (NOM) appartementen en 47 NOM-ready appartementen worden gerealiseerd. De NOM-ready appartementen worden zo gerealiseerd dat de woningen later indien gewenst alsnog volledig NOM gemaakt kunnen worden. Het project krijgt geen gasaansluiting, waardoor ieder appartement voorzien is van een warmtepomp met bodemlussen die voor de verwarming en koeling van het appartement zorgen. Daarnaast wordt het project maximaal voorzien van PV-panelen.

In dit duurzame project zijn de woningen niet alleen Nul-op-de-Meter (ready) maar is ook gekozen voor duurzaam en onderhoudsarm materiaalgebruik zoals genuanceerde bakstenen, lichtgekleurde puivullingen, kunststof buitenkozijnen en halfopen drempelloze balkons. Stadlander heeft deze 83 woningen samen met BAM Wonen ontwikkeld, Spring architecten heeft het ontwerp gemaakt en Urban Synergy het binnenterrein ontworpen.

Patrick van der Velden (Wethouder gemeente Bergen op Zoom), Ton Ringersma (bestuurder Stadlander) en Leendert den Heijer (Directeur Bouwen op Maat BAM Wonen) hebben samen met kinderen en buurtbewoners het startsein gegeven. Samen hebben zij kruiwagens met tuinaarde gevuld en een heuvel gecreëerd. Die heuvel is vervolgens met de toekomstige heidebeplanting aangeplant om zo de verbinding te leggen tussen de nieuwe appartementencomplexen en het aangrenzende park.

BAM Wonen verwacht het project eind 2018 op te leveren en aan Stadlander over te kunnen dragen.

Bekijk het project Guido Gezellelaan »